Οι κρίσεις πανικού στη καθημερινότητα μας.
Πόσο συχνά ακούμε τον όρο κρίση πανικού; Σίγουρα δε μας είναι ευχάριστο, ιδιαίτερα αν δε γνωρίζουμε και τα στοιχειώδη. Η κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο επεισόδιο έντονου φόβου που πυροδοτεί έντονες σωματικές αντιδράσεις, ενώ στη πραγματικότητα δεν απειλεί το άτομο κάποιος σοβαρός κίνδυνος.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως πράγματι δε κινδυνεύουμε. Τα τρία πιο συχνά συμπτώματα είναι η ταχυπαλμία, η εφίδρωση και το τρέμουλο. Απο τη στιγμή που καταλαβαίνουμε αμέσως οτι δεν ειναι πράγματι θέμα υγείας τα άμεσα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής: ξεκινάμε να παίρνουμε βαθιές εισπνοές, μετακινούμαστε για να νιώσουμε ξανά οτι έχουμε τον έλεγχο του σώματός μας και ρίχνουμε λίγο νερό στο πρόσωπό μας. Σε καμία περίπτωση, δε βοηθούν οι δραστικές και απότομες κινήσεις.
Κρατήστε στο μυαλό σας οτι εσείς έχετε τον έλεγχο του σώματος και του μυαλού σας. Στις περιπτώσεις που είναι συχνό φαινόμενο και σας επηρεάζει λειτουργικά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μιλήσετε σε έναν ειδικό. Μέσα από τη συζήτηση, βρίσκεται η αιτία του εναύσματος και η άμεση αντιμετώπιση και επίλυση.
Αντιμετωπίσατε ποτέ αυτό το φαινόμενο; Πόσο συχνό είναι τελικά και ποιά είναι η πιο αποτελεσματική δράση για το καθένα σας;

Κάνε κλικ εδώ για να επιστρέψεις στο μπλογκ.