Διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας επενδύοντας στην επικοινωνία και σε μια ευέλικτη μορφή συμβουλευτικής που ταιριάζει στις ανάγκες και επιθυμίες σας.

online counseling logo icon for mindshift.gr

Διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Στο παρελθόν η συμβουλευτική αποτελούσε ταμπού. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων έχει γίνει ευρέως αποδεκτό ότι η φροντίδα του εαυτού μας είναι μια σημαντικότατη πρακτική που μας βοηθά να αισθανόμαστε καλά μέσα μας ενώ παράλληλα βελτιώνει την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας. Το mindshift εξειδικεύεται στις ατομικές, διαδικτυακές συνεδρίες που πραγματοποιούνται μέσω του κινητού, λάπτοπ ή τάμπλετ σας. Μαζί θα εξερευνήσουμε και θα ενδυναμώσουμε τα κομμάτια εκείνα της προσωπικότητας σας που θα σας επιτρέψουν να αναγνωρίζετε και να αντιμετωπίζετε καθημερινά προβλήματα πιο εύκολα ώστε να απολαμβάνετε την κάθε ημέρα.

Γνωρίστε τη διαδικασία που ακολουθούμε

Τα παρακάτω βήματα είναι ενδεικτικά ώστε να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα της διαδικασίας που ονομάζουμε συμβουλευτική μέσω διαδικτύου. Αφού έχουμε πραγματοποιήσει την πρώτη επαφή, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός εξατομικευμένου πλάνου που θα ανταποκρίνεται στην προσωπικότητα και τις απαιτήσεις σας.

Ένας λεπτομερής οδηγός

laptop for step 1 online counseling for mindshift.gr

Βήμα 1/3
Εισαγωγικό ραντεβού

Ξεκινάμε με μια πρώτη συζήτηση διάρκειας 20 λεπτών προκειμένου να αποκτήσετε μια ιδέα σχετικά με τη διαδικασία. Εν τω μεταξύ, γίνεται μια γνωριμία με την θεραπεύτρια σας η οποία θα απαντήσει σε τυχόν απορίες και μαζί θα ορίσετε τα επόμενα βήματα, εάν αποφασίσετε ότι η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι κάτι που σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε.

headphones for online counseling steps for mindshift.gr

Βήμα 2/3
Γενική Συζήτηση

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας μας, θα σας ζητήσω ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό και το περιβάλλον που κινείστε, προκειμένου να αρχίσω να σας γνωρίζω. Παράλληλα, σας δίνεται η ευκαιρία να εξοικειωθείτε περαιτέρω με την διαδικασία και να θέσετε ερωτήματα ή προβληματισμούς.

laptop step three online counseling for mindshift.gr

Βήμα 3/3
Καθιερωμένες Συνεδρίες

Προχωράμε σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες αναλόγως της συχνότητας που έχουμε συναποφασίσει. Κάθε συνεδρία είναι εμπιστευτική και μπορείτε να συνεχίσετε μια συζήτηση από την επόμενη φορά ή να ξεκινήσετε μια νέα σχετικά με καποιο πρόσφατο ή παλαιότερο ζήτημα που σας απασχολεί.

Με ενδιαφέρει η διαδικτυακή συμβουλευτική ψυχοθεραπεία, όμως δε το έχω δοκιμάσει ποτέ. Πως λειτουργεί;

Η μέθοδος της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας μέσω του Διαδικτύου μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρόσβαση σε αυτό. Ανάλογα με τη προτίμηση του καθενός, η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Μετά τη πρώτη επαφή, ορίζουμε ημερομηνία, ώρα και προτιμώμενη μέθοδο επικοινωνίας. Έτσι, το ραντεβού κλείνεται με όλες τις αρχικές ερωτήσεις απαντημένες.

%

των ερωτηθέντων ατόμων αποφάσισε να αναζητήσει υποστήριξη μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας

laptop for online counseling for mindshift.gr
rectangle shape for mindshift.gr

Ποια είναι τα οφέλη της διαδικτυακής ψυχοθεραπείας;

Οι διαδικτυακές μας συνομιλίες προσφέρουν πολλά οφέλη. Ενδεικτικά, είναι μια άριστη επιλογή για όσους δε μπορούν να μεταβούν σε ένα γραφείο λόγω φυσικών περιορισμών ή έλλειψης χρόνου. Ανάλογα με τη τοποθεσία του κάθε ατόμου, η οποία μπορεί και να μεταβάλλεται, μια προγραμματισμένη συνεδρία μπορεί να υλοποιηθεί με τη χρήση ενός smartphone. Η διαδικτυακή συμβουλευτική ψυχοθεραπεία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευκολία και να δουλεύει γύρω από τη διαθεσιμότητα σας.

mindshift

Ενδιαφέρεστε για διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε